За нас

Амбициозен, неподчиняващ се на правила. Вярващ в невъзможното. Преди да се потопиш в моя свят, изпълнен с много цвят нека ти разкажа за себе си и за това как стигнах до създаването на  бранда - By Todor Tumbalev .

Израснах в малко градче, близо до Пловдив – гр. Стамболийски. Още като малък започнах много да се вълнувам от това как изглеждам. Може би в началото е било от суета, но в един момент се превърна в стил на мислене. Стремях се да бъда различен от всички останали, когато ходех в училище, на дискотека, по улицата, та дори и когато отивах на тренировки по футбол. Всяко излизане се превръщаше в своеобразен ритуал. Обръщах внимание на всеки детайл.

Като син на средностатистическо семейство в България в края на 90-те, за майка ми бе истинско изпитание, когато отивахме на пазар за дрехи. Когато започнах да се издържам сам всичко, което изкарвах, отиваше за някоя дрешка.

Дойде и момент, в който България се оказа тясна за амбициите ми. Тогава реших да напусна страната, за да търся повече възможности. Заминах за Лондон. Влюбих се в този необикновен град от първия си ден там. Усещах, че искам да грабя с пълни шепи… да грабя преживявания. Никога не съм бил човек подчинен на материалното, но желанието ми за нови приключения и запознанства ме е карало да опитвам нови и нови неща постоянно. Лондон ми даде от всичко. От работа на строеж, до сервиране на високопоставени личности или на големи събития, до участия в касови филми и възможността да седя до големи холивудски артисти, дори да се запозная или говоря с някои от тях. Между всичко това обаче, вниманието ми бе винаги приковано върху стила, модата, различните тенденции.

Така, през 2016-та година, реших да създам бранд, носещ моето име. Започнах с няколко модела, които използвах в училищни изложби и за снимки, които правех с приятели.

Всичко започна истински, през лятото на 2018-та, когато реших да се прибера в България. Пловдив се превърна в истинско вдъхновение за мен. Започнах  курс по моден дизайн, който ми помогна много да материализирам всяка своя идея в конкретен модел. Научих се да скицирам дрехи и да създавам моделите които до момента бяха само плод на въображението ми.

На 15-ти септември 2019-та година, излезе и първата колекция наречена “Дебют”.

От тогава живея с дизайните си и идеята да споделям философията си за живота, чрез дрехите, които създаваме заедно с екип от професионалисти.

Брандът By Todor Tumbalev  е вдъхновен от лондонския streetstyle и популярната ърбън култура. Аз съм почитател на новото и различното.

Вярвам, че като почитател на костюми – те могат да се съчетават в различни модерни комбинации. Мъжкото сако е облекло, което може съвършено да се съчетае както с прав панталон и официални обувки, така и с класически джинси и кецове. Именно това е и нещото, с което се отличава и брандът ни – модерната комбинация на костюм с тениска и кецове.

Максимата, на която се уповаваме е: „Всичко е в това как комбинираш отделните елементи така че да изглеждаш ефектно и да подчертаеш своята класа“.

В основата на бранда стои категоричната класика костюмът с елементи на модерното и нестандартното.

Брандът залага само и единствено на високо-качествени материи, които освен, че създават комфорт при носене са устойчиви във времето. Платовете се подбират и съобразяват със спецификите и кройката на всеки един от моделите. Зад изготвянето на всяка една дреха стои екип от изключителни шивачи.  Всеки един от уникалните дизайни е прецизно ушит с внимание и към най-малкия детайл, което в съчетание с висококачествените материи,

прави дрехите от най-високо ниво.

Чувствам се истински късметлия от факта, че открих хора, които повярваха в мен и идеята ми и я приеха за своя мисия. За мен качеството на всяко изделие е от огромно значение, за това избрах да работя с шивачи с отлични умения. Внимателно избирам всеки плат и се запознавам с характеристиките и спецификите му. Целта ми е да селектирам материи с най-високо качество. Елементите с бродерия по дрехите е запазена марка на бранда.

Моето кредо винаги е било, че за да си облечен добре са нужни усет за качествените материи, смелост за интересни съчетания и желание да демонстрираш самия себе си чрез облеклото, което носиш.

Дрехите на бранда определено не са създадени, за да се харесат на всеки или да се носят от всеки. Те са за онази специална група от хора, за които обличането е начин на изразяване. За онези, които се чувстват и  стремят да бъдат различни. Клиентите на бранда имат подчертана идентичност и афинитет към стила.

 

 

                                                                                                                                                    By Todor Tumbalev